Checklist

Klinkklaar & Eigen, recht uit het hart

Nadenken over de dood is eng en doet niemand graag. Toch kan het heel rustgevend zijn als u voor uzelf weet wat u wilt. Voor uw nabestaanden is het vaak lastig om keuzes te maken wanneer zij niet weten wat u zelf graag had gewild.

Toch is het moeilijk om uzelf de juiste vragen te stellen. Wat moeten uw naasten dan allemaal weten? Ik heb voor u een checklist samengesteld. Aan de hand van een aantal vragen help ik u na te denken over uw wensen. Als u deze checklist invult, hebben uw nabestaanden een houvast wanneer u komt te overlijden.

Deze checklist kan ook leiden tot een goed gesprek met uw naasten over het einde van uw leven. Als u het toch prettig vindt om te weten wat de mogelijkheden zijn, kunt u altijd contact met mij opnemen. We maken dan een afspraak en gaan alle opties rustig bekijken. Als u weet wat mogelijk is, zijn keuzes soms makkelijker.

Naar aanleiding van deze checklist kan ik een kostenbegroting maken. Dan weet u direct of u voldoende middelen heeft voor een uitvaart. Naar aanleiding van de kosten wilt u misschien wel uw wensenlijst of verzekering aanpassen.

Download de checklist