Verlies van een dierbare

Echt & In eigen persoon, recht uit het hart

Na het overlijden van een dierbare hoeft u niet direct te handelen. U heeft de tijd om even stil te staan bij de gebeurtenis en alle emoties. De (huis)arts zal de dood constateren en wettelijke documenten invullen en tekenen. Wanneer u eraan toe bent, neemt u contact op met mij. Ook als dit midden in de nacht is.
Vervolgens begeleid ik u in het proces om een waardige en passende uitvaart te organiseren. Dit begint bij het bespreken waar de laatste verzorging plaatsvindt. U kunt kiezen voor thuis opbaren of toch liever op een andere plek. En wie wil daarbij zijn of meehelpen? Misschien heeft u bijzondere wensen ten aanzien van een baarbodem, kist of een wade als omhulsel?
Daarna richten we ons op de rouwkaart. Hier komt alle informatie op rondom de dag, tijd en locatie van de uitvaart. Uiteraard gaat dit in de stijl die u in gedachten heeft, u aanspreekt of uw dierbare had gewenst.
Vervolgens ga ik hiermee aan de slag op mijn kantoor. Naar aanleiding van uw wensen, ga ik verder met de opmaak van de kaart. Ik zorg voor de juiste teksten, afbeelding, lettertype en kleur.
Ondertussen maakt u een inschatting van het aantal kaarten dat nodig is en gaat u beginnen met het schrijven van de adressen.
In de dagen die volgen komen onderwerpen aan bod als bloemen, vervoer, opbouw van de ceremonie, sprekers, rituelen, catering, et cetera. Niets hoeft u direct te beslissen, alles mag op uw manier en uw tempo. Ik vind het belangrijk om rust te creëren in een drukke en emotionele tijd.
De vele mogelijkheden bij een uitvaart zijn nog vaak onbekend. Heldere informatie over deze mogelijkheden vind ik dan ook zeer belangrijk.

Van tevoren regelen

Praten over de dood is vaak een taboe en voelt ongemakkelijk. Toch is het goed om hier eens bij stil te staan. U kunt met mij uw keuzes bespreken. Samen kijken we dan naar alle mogelijkheden. Doorbreek de taboe en neem contact op voor een afspraak.

Lees meer

Begraven of cremeren

Begraven of cremeren? Het kan best moeilijk zijn hier een keuze in te maken. Denk eens na over wat u zou willen en deel dit ook met uw naasten. Zij kunnen u de laatste rustplek geven die u had gewenst. Ik wil u graag het verschil duidelijk maken.

Lees meer