Van tevoren regelen

Straight & Zelf, recht uit het hart

Praten over de dood is vaak een taboe en voelt ongemakkelijk. We denken liever niet na over het leven dat eindigt. Toch is het goed om hier eens bij stil te staan. Dit hoeft niet alleen wanneer u ziek of ouder bent. Juist als u volop in het leven staat kan het goed zijn over de dood na te denken.
Hoe bent u verzekerd? Krijgt u diensten of een bedrag? En hoe hoog is dat bedrag dan? Allemaal vragen die u nu kan nakijken en vastleggen. Zo blijven uw naasten niet met deze dilemma’s achter.
Als u er nooit over spreekt of niets vastlegt, dan weten uw familie en vrienden niet wat uw wensen zijn. Voor nabestaanden is het al een heftige en emotionele periode. Zij krijgen dan vaak ook nog te maken met veel vragen. U heeft zelf ook meer rust wanneer u weet dat alles goed geregeld is.
Uw wensen kan ik voor u vastleggen. Niets is definitief, u kunt het altijd nog aanpassen. Mijn ervaring leert dat een goed gesprek wensen kunnen laten veranderen. Dit is goed, want dan worden keuzes bewuster gemaakt.
Naar aanleiding van dit gesprek kan ik een kostenbegroting maken. Dan weet u direct of u voldoende middelen heeft voor een uitvaart. Naar aanleiding van de kosten wilt u misschien wel uw wensenlijst of verzekering aanpassen.
Niets vastleggen is ook een keuze. Vertel uw naasten dan dat wat zij kiezen goed is.
U kunt met mij uw keuzes bespreken. Samen kijken we dan naar alle mogelijkheden. Doorbreek de taboe en neem contact op voor een afspraak.

Download de checklist